ارز های دیجیتال چه نوع ارزهایی هستن؟
ریشههای ارز دیجیتال به ایجاد شرکت دیجیکش در اواخر دهه ۹۰ توسط دیوید چاوم برمیگردد. دیجیکش که در آن از علم رمزنگاری استفاده شده بود، بستری برای بانکها فراهم میکرد تا به وسیله آن قابلیت انتقال ارزش به صورت الکترونیکی فراهم شود.
یکی از اولین ای-گلدها با پشتوانه طلا در سال ۱۹۹۶ ایجاد شد. یکی از پولهای دیجیتال مطرح دیگر لیبرتی رزرو (Liberty Reserve) بود که در سال ۲۰۰۶ بهوجود آمد. این سرویس به کاربران اجازه میداد تا پول دلار یا یوروی خود را به رزرو آزادی تبدیل کرده و بتوانند آن را آزادانه با دستمزد ۱٪ بین یکدیگر رد و بدل کنند. هر دوی این سرویسها متمرکز بوده و برای استفاده در پولشویی شهرت داشتند. همین امر سبب شد تا دولت آمریکا هر دو سرویس را تعطیل کند و علاقه به استفاده مجدد از پولهای دیجیتال را افزایش دهد. این امر با معرفی بیتکوین در سال ۲۰۰۹ همراه بود که آن را به بزرگترین و موردِ قبولترین پول دیجیتال تبدیل کرد. از جمله نقاط قوت بیتکوین در برابر سایر نمونههای پیشین استفاده از فناوری دفتر کل توزیع شده بود. همچنین بیت کوین یک راه جدیدی را در پیش روی افراد قرار داده تا بدون واسطه داراییهای خود را مبادله نمایند. برای آشنایی بیشتر با ارزهای دیجیتال و این که بدانید ارز های دیجیتال چه نوع ارزهایی هستن؟ در ادامه با ما همراه باشید
ارز های دیجیتال چه نوع ارزهایی هستن؟
ارز های دیجیتال چه نوع ارزهایی هستن؟ یک ارز دیجیتال گونه ای از دارایی های دیجیتال است که عملکرد اصلی آن ایجاد راهی برای مبادله مستقیم ارزها در یک سیستم اقتصادی همتا به همتا است که از رمزنگاری برای تایید و ایمن سازی تراکنش و کنترل ایجاد واحدهای افزوده استفاده میکند بر خلاف سیستمهای متمرکز بانکی اکثر ارزهای دیجیتال غیر متمرکز هستن که به وسیله یک شبکه توزیع شده یارانه ای که بهشون نود (Node) گفته میشود در سرتا سر جهان گسترش پیدا کردن هر کسی با دسترسی به اینترنت و حتی یک سیگنال رادیویی ضعیف با یک کلیک میتواند دارایی هاش رو از قاره ای به قاره دیگر جابه جا کنه هزینه تراکنش ارزهای دیجیتال در مقایسه با انتقالات بانکی بین قارهای کمتر و تراکنش ارزهای دیجیتال بر خلاف کارت های اعتباری غیر قابل بازگشت است.
انتشار و مدیریت واحدهای ارز دیجیتال
انتشار و مدیریت واحدهای ارز دیجیتال توسط معماری شبکه تعیین میشود که آن هم بر پایه الگوریتم برنامه نویسی شده و عملیات رمزنگاری ساخته میشود این مجموعه قوانینی از پیش تعیین شده به عنوان پروتکل شناخته میشود و تعیین میکند که سیستم ارز دیجیتال چطور باید عمل کند.
غیر متمرکز بودن به چه معناست؟
غیر متمرکز بودن به این معناست که ارزهای دیجیتال نمیتوانند توسط یک نهاد کنترل شوند و تراکنش ها به صورت مستقیم بین کاربرها انجام میشه که نیاز به یک واسطه را از بین میبرد با این حال اداره و توسعه بسیاری از ارزهای دیجیتال توسط شرکتهای خصوصی و موسسات انجام میشود بنابراین غیرمتمرکز بودن درجات مختلفی دارد بسته به ساختار شبکه و نحوه توزیع نودها برخی از ارزهای دیجیتال رو میشود غیر متمرکزتر از بقیه در نظر گرفت.
بلاکچین
هسته مرکزی اکثر ارزهای دیجیتال از یک فناوری به نام بلاکچین (Blockchain) تشکیل شده. بلاکچین پیچیده به نظر میرسد، اما مفهوم اصلی آن کاملاً ساده است. بلاکچین نوعی پایگاه داده است. برای اینکه بتوانید بلاکچین را درک کنید، یهتر است ابتدا درک کنید که یک پایگاه داده در واقع چیست؟
بانک اطلاعاتی مجموعهای از اطلاعات است که به صورت الکترونیکی روی سیستم رایانهای ذخیره میشود. اطلاعات یا دادهها در پایگاههای داده به طور معمول در قالب جدول ساختار یافتهاند تا جستجو و فیلتر کردن اطلاعات خاص را آسانتر کنند. چه تفاوتی بین شخصی وجود دارد که از صفحه گسترده برای ذخیره اطلاعات به جای پایگاه داده استفاده میکند؟
صفحات گسترده برای یک فرد یا گروه کوچکی از افراد جهت ذخیره و دسترسی به اطلاعات محدود طراحی شده اند. در مقابل، یک پایگاه داده به گونهای طراحی شده است که به طور قابل توجهی اطلاعات بیشتری را در خود جای داده است که به راحتی توسط هر تعداد کاربر همزمان قابل دسترس، فیلتر و دستکاری است.
پایگاه دادههای بزرگ با قرار دادن دادهها در سرورهایی که از رایانههای قدرتمند ساخته شده اند، به این امر دست مییابند. این سرورها گاهی میتوانند با استفاده از صدها یا هزاران کامپیوتر ساخته شوند تا از قدرت محاسباتی و ظرفیت ذخیرهسازی لازم برای دسترسی همزمان کاربران به پایگاه داده برای بسیاری از کاربران برخوردار باشند. اگرچه یک صفحه گسترده یا پایگاه داده ممکن است برای هر تعداد از افراد قابل دسترسی باشد، اما اغلب متعلق به یک تجارت است و توسط شخصی منصوب اداره میشود که کنترل کاملی بر نحوه کار و دادهها دارد. بلاکچین از زنجیره های خطی بلاک های متصل به هم تشکیل میشه که با عملیات رمزنگاری محافظت میشوند هر بلاک شامل تراکنش های اخیر و یک کد ارجاع به بلاک قبل از خودشه بلاک چین مسئول نگهداری از یک سابقه دائمی از تمامی تراکنشهای تایید شده است که به عنوان یک دفترکل دیجیتالی غیرمتمرکز کار میکند این دفتر کل بین همه نودهای شبکه توزیع شده برای همین تغییر دادنش بسیار سخت است بیت کوین اولین ارز دیجیتالی غیر متمرکزی بود که در سال ۲۰۰۹ توسط توسعه دهنده گمنامی به نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ساخته شد.
ارزهای دیجیتال انواع مختلفی دارند. بیشتر آنها کارکرد و ویژگیهای مشابهی دارند. معروفترین آنها بیت کوین است. اما موارد و گزینههای مشهور دیگری هم در دنیای ارزهای دیجیتال وجود دارد که از آنها میتوان به ترون (Tron)، ریپل (Ripple)، اتریوم (Ethereum)، لایت کوین (Litecoin)، استلار (Stellar) و مونِرو (Monero) اشاره کرد.
چند نکته:
1.ارزهای دیجیتال ارزهایی هستند که فقط با رایانه یا تلفن همراه قابل دسترسی هستند، زیرا فقط به صورت الکترونیکی وجود دارند.
2.از آنجا که ارزهای دیجیتال به هیچ واسطهای نیاز ندارند، اغلب ارزانترین روش برای معامله ارزها هستند.
3.همه ارزهای رمزپایه ارزهای دیجیتالی هستند اما همه ارزهای دیجیتال رمزنگاری نیستند.
4.ارزهای دیجیتال پایدار هستند و با بازارها معامله میشوند، در حالی که ارزهای رمزپایه از طریق احساسات مصرف کننده و عوامل روانی در حرکت قیمت معامله میشوند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.