کارگزار ناظر کیست و چه نقشی دارد؟
برای این که بدانید کارگزار ناظر کیست و چه نقشی دارد؟ لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. با راه اندازی سامانه جدید معاملات دارایی سهامداران در هر یک از نمادهای معاملاتی زیر نظر یک کارگزار قرار میگیرد که به آن کارگزار ناظر گفته میشود و از آن پس سهامداران دارایی سهام خود را در هر نماد معاملاتی صرفاً از طریق کارگزار ناظر خود در آن نماد معاملاتی میتوانند به فروش برسانند. هرچند سهامداران میتوانند با مراجعه به هریک از کارگزاران نسبت به خرید سهام اقدام نمایند.
چگونه از کارگزار ناظر خود مطلع شویم؟
1. سامانه ips
2. رویت برگه سهم
3. رویت گواهینامه نقل و انتقال و سپرده سهام سهامداران: جهت آگاهی از کارگزار ناظر خود در هر نماد معاملاتی که در آن سهام دارند میتوانند با تطبیق دادن کد کارگزار خریدار یا فروشنده قید شده در آخرین گواهینامه نقل و انتقال و سپرده سهام صادره پیش از تاریخ ۱۶/۰۹/۱۳۸۷ با جدول شناسایی کدهای کارگزاری در وب سایت اینترنتی csdiran از کارگزار ناظر خود در آن نماد معاملاتی مطلع شوند.
چگونه می توان کارگزار ناظر را تغییر داد؟
احتمالاً شرایطی پیش آمده که شما تمایل پیدا کنید که کارگزاری خود را تغییر دهید حال برای شما این سوال بوجود میآید که چگونه سهام خود را از کارگزاری قبلی به کارگزاری جدید منتقل نماید.
روش اول: فروش کل سهام در کارگزاری اول و سپس ۲۴ ساعت کاری صبر نماید و مجدداً در کارگزاری دوم همان سهام را خرید نماید، طبیعتاً این روش با توجه به نرخ کارمزد ممکن است مقرون به صرفه نباشد.
روش دوم: درخواست تغییر کارگزار ناظر سهام شما از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری جدیدی که میخواهید سهام شما به آن انتقال داده شود که این روش بصورت آنلاین انجام میشود و لازم است وارد پنل کاربری سامانه معاملات کارگزار جدید (مقصد) خود شوید و به بخش تغییر کارگزار ناظر بروید و اسم نمادهای سهام خود را در این بخش وارد و درنهایت کلید ثبت را نهایی کنید بعد از درخواست ۲۴ ساعت بعد تغییر کارگزار ناظر انجام میشود.
روش سوم: مراجعه حضوری به کارگزاری مقصد و همراه داشتن آخرین برگه سهام؛ اصل کارت ملی؛ اصل شناسنامه و تکمیل فرم تغییر کارگزار ناظر.
آخرین برگه سهام خود را از کجا میتوان دریافت کرد؟
ورود به درگاه الکترونیکی سهامداران به آدرس www.ddn.csdiran.com
هدف درگاه دارا ارائه خدمات آنلاین و غیرحضوری با رویکرد اطلاعرسانی صحیح و به موقع به سهامداران حقیقی و حقوقی است. از جمله این خدمات میتوان به مشاهده وضعیت سبد دارایی شامل نام و نماد دارایی، تعداد، قیمت و ارزش آن، درصد هر دارایی از سبد و کارگزار ناظر اشاره کرد. اخذ گواهی سپرده دارایی، گردش معاملات، اطلاعیههای صادر شده از سوی ناشران اوراق بهادار، مشاهده علت ممنوع از معامله شدن کد یا نماد و امکان شرکت در مجامع شرکتهای ناشر موجود در سبد دارایی به صورت الکترونیکی (غیرحضوری) و اعطای رای از جمله دیگر کارکردهای این سامانه است. همچنین در این سامانه امکان مشاهده نمای بازارها، پروفایل اطلاعات سجام اشخاص و نیز دسترسی مستقیم به سامانه سجام برای به روزرسانی اطلاعات، آخرین اخبار از پایگاه خبری بازار سرمایه و در آینده مطالبات سود نقدی سهامداران فراهم است.
چگونه مشتریان گواهی سپرده و وجوه نقد خود را در اختیار کارگزار قرار میدهند؟
مشتریان باید همزمان با تکمیل فرم سفارش خرید یا فروش، وجوه نقد و گواهی سپرده سهام یا اصل برگه سهام خود را تحویل کارگزار نمایند و کارگزاران مسئول انجام تسویه معاملات با شرکت سپرده گذاری هستند. البته در عمل بیشتر مشتریان ترجیح می دهند که گواهی سپرده سهامی که قبلا خریداری کردهاند نزد کارگزار باقی بماند تا در زمان فروش نیازی به تحویل آن نباشد. همچنین پرداخت وجه خرید سهام هم از طریق واریز به حساب کارگزاری انجام میشود.
آیا مشتریان میتوانند نزد چند کارگزار حساب داشته باشند؟
بله، هر مشتری میتواند نزد هر کارگزار یک حساب داشته باشد هرچند به دلیل دریافت خدمات بهتر توصیه میشود هر مشتری فقط با یک کارگزار کار کند.
دیدگاهتان را بنویسید