بیت کوین
در سال ۲۰۰۸ فرد یا افرادی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو دست به انتشار سندی زدن که در آن به شکل گیری بیت کوین پرداخته شد. ناکاموتو در این سند بحران مالی سال ۲۰۰۸ را نتیجه نظارت و پشتیبانی دولتها و فساد در سیستم های بانکی دانست واین مشکلات بهانه ایجاد انگیزه در اختراع یک پول جدید دانست. برای ین که بیشتر با بیت کوین آشنا بشین لطفا تا آخر این مطلب با ما همراه باشین.
بیتکوین چیست؟
بیت کوین یک ارز دیجیتال است که در ژانویه 2009 ایجاد شده است. این ایده از ایده های ارائه شده در مقاله سفید توسط ساتوشی ناکاموتو پیروی می کند. هویت شخص یا افرادی که این فناوری را ایجاد کرده اند هنوز یک رمز و راز است. بیت کوین نوید هزینه های معامله کمتر از مکانیسم های پرداخت آنلاین سنتی را می دهد و برخلاف ارزهای صادرشده توسط دولت ، توسط یک مرجع غیرمتمرکز اداره می شود.
بیت کوین نوعی ارز رمزنگاری شده است. هیچ بیت کوین فیزیکی وجود ندارد، فقط تعادل موجود در یک دفتر عمومی است که همه به آن دسترسی شفاف دارند. تمام معاملات بیت کوین توسط مقدار زیادی قدرت محاسباتی تأیید میشود. بیت کوین توسط هیچ بانک یا دولتی صادر نمیشود یا از آن پشتیبانی نمیشود و بیت کوینهای فردی نیز به عنوان یک کالا ارزش ندارند. بیت کوین بسیار محبوب است و صدها ارز رمزنگاری شده دیگر را راه اندازی کرده است که در مجموع به آنها آلت کوین گفته میشود. بیت کوین معمولاً «BTC» مخفف میشود.
ساتوشی ناکاموتو کیست؟
هیچکس نمیداند دقیقا چه کسی بیت کوین را اختراع کرده است، ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) نامی است که با شخص یا گروهی از افراد مرتبط است که مقاله سفید اصلی بیت کوین را در سال ۲۰۰۸ منتشر کردند و روی نرمافزار اصلی بیت کوین کار کردند که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. در سالهای گذشته، بسیاری از افراد ادعا میکنند که یا بعنوان افراد واقعی در پشت نام مستعار مطرح شدهاند، اما هویت واقعی پشت ساتوشی همچنان پنهان مانده است.
اگرچه باور داشتن چرخش رسانهای وسوسهانگیز است که ساتوشی ناکاموتو یک نبوغ منزوی و کیشوتیکی است که بیت کوین را ایجاد کرد، اما چنین نوآوریهایی معمولاً در خلا اتفاق نمیافتد. همه اکتشافات مهم علمی، هر چقدر هم که به ظاهر اصلی باشد، بر اساس تحقیقات قبلی ساخته شده است.
انگیزه های احتمالی برای مخفی نگه داشتن هویت
چند انگیزه احتمالی برای تصمیم مخترع بیت کوین برای مخفی نگه داشتن هویت خود وجود دارد:
1. حریم خصوصی: همانطور که بیت کوین به محبوبیت بیشتری دست یافته است و به نوعی پدیدهای جهانی است ساتوشی ناکاموتو احتمالاً توجه بسیاری از رسانهها و دولتها را به خود جلب خواهد کرد.
۲. ایجاد بیت کوین برای ایجاد اختلال اساسی در سیستمهای بانکی و پولی فعلی: سیستم بیت کوین قابلیت این را دارد که از ارزهای حاکم بر کشورها پیشی بگیرد، این تهدید برای ارز موجود میتواند دولتها را ترغیب کند که بخواهند علیه خالق بیت کوین اقدامات قانونی انجام دهند.
3. ایمنی: فقط با نگاهی به سال ۲۰۰۹ (۳۲۴۸۹) بلوک استخراج شد. با نرخ پاداش ۵۰ بیت کوین در هر بلوک، کل پرداخت در سال 2009 (1.624.500) بیت کوین بود. ممکن است نتیجه گیری شود که فقط ساتوشی و شاید چند نفر دیگر از سال ۲۰۰۹ استخراج میکردند و اکثریت این بیت کوین را در اختیار دارند. شخصی که این مقدار بیت کوین را در اختیار داشته باشد میتواند مورد هدف مجرمان قرار گیرد، خصوصاً از آنجا که بیت کوین کمتر شبیه سهام است و بیشتر به پول نقد شباهت دارد، جایی که کلیدهای خصوصی مورد نیاز برای تأمین هزینه میتوانند چاپ شوند و به معنای واقعی کلمه در زیر تشک نگهداری شوند. اگرچه احتمالاً مخترع بیت کوین اقدامات احتیاطی را برای ردیابی هرگونه انتقال ناشی از زورگیری انجام میدهد، اما ناشناخته ماندن روش خوبی برای جلوگیری از این خطر احتمالی است.
استخراج بیت کوین
استخراج بیت کوین فرایندی است که بیت کوین در آن منتشر میشود. به طور کلی، استخراج نیاز به حل معماهای دشوار محاسباتی دارد تا بتواند بلاک جدیدی را که به زنجیره بلوک اضافه شده است، کشف کند.
استخراج بیت کوین سوابق معاملات را در سراسر شبکه اضافه و تأیید میکند. برای اضافه کردن بلوک به بلاکچین، ماینرها با چند بیت کوین پاداش میگیرند. پاداش هر ۲۱۰.۰۰۰ بلوک نصف میشود. پاداش بلوک ۵۰ بیت کوین جدید در سال ۲۰۰۹ بود. در ۱۱ ماه may سال ۲۰۲۰، نیمه دوم اتفاق افتاد و پاداش هر کشف بلوک را به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش داد. به این فرآیند هاوینگ میگویند.
از سخت افزارهای متنوعی میتوان برای استخراج بیت کوین استفاده کرد. با این حال، برخی پاداش بالاتری نسبت به دیگران دارند. تراشههای رایانهای خاصی، به نام مدارهای مجتمع مخصوص برنامه (ASIC)، و واحدهای پردازش پیشرفتهتر، مانند واحدهای پردازش گرافیکی (GPU)، میتوانند جوایز بیشتری کسب کنند. این پردازندههای استخراج دقیق به عنوان «دکلهای استخراج» شناخته میشوند.
یک بیت کوین به هشت رقم اعشاری (۱۰۰ میلیونم یک بیت کوین) قابل تقسیم است و از این کوچکترین واحد به عنوان Satoshi یاد میشود. در صورت لزوم، و اگر استخراج کنندگان شرکت کننده این تغییر را بپذیرند، بیت کوین در نهایت قابل تقسیم به رقم اعشار بیشتر است.
کیف پول بیتکوین
کیف پول بیت کوین ابزاری است که میتوانید با استفاده از آن بیت کوینهایتان را ذخیره کنید، آنها را ارسال کنید یا از فرد دیگری بیت کوین دریافت کنید. این ابزار بهشکل نرمافزار بر روی تلفن همراه و رایانه شما نصب میشود و یا بهشکل سختافزار مانند یک حافظه در داخل جیبتان جای میگیرد.
نرمافزارهای کیف پول در نامها و برندهای مختلف موجود هستند و خیلی راحت میتوانید آنها را بهصورت رایگان روی تلفن همراه هوشمند و رایانه شخصی خود نصب کنید. همچنین اگر بخواهید از طریق مرورگرهای اینترنتی بیت کوینهای خود را مدیریت کنید، کیف پولهای تحت وب گزینه مناسبی برای شما هستند.
برخلاف روزهای اولیه معرفی بیت کوین، امروز کارکردن با کیف پولهای این ارز دیجیتال بسیار آسان است و بدون اغراق میتوان گفت ارسال و دریافت بیت کوین در کیف پولهای جدید، بهسادگیِ ارسال و دریافت یک پیامک است.
از طرف دیگر، کیف پولهای سختافزاری بیت کوین امنیت بیشتری دارند و اگر سرمایهگذاری سنگینی انجام دادهاید، توصیه میشود از این کیف پولها استفاده کنید. این کیف پولها را میتوانید از فروشگاههای اینترنتی حتی از داخل ایران خریداری کنید.
بنابراین همانطور که تاکنون متوجه شدهاید، نگهداری و انتقال بیت کوین، با نگهداری پول در حسابهای بانکی و استفاده از خدمات مؤسسات مالی متفاوت است. بیت کوین کاملاً دیجیتالی است و ماهیت فیزیکی ندارد و هرکس بهطور مستقیم و روی کیف پول داراییهای خود را کنترل میکند. بهعبارت دیگر، دارنده کیف پول مالک حقیقی بیت کوینها است و به جز او، سازمانی مثل بانک نقشی در نگهداری از داراییها ایفا نخواهد کرد. از این رو، نگهداری و تأمین امنیت بیت کوین باید اولویت اول شما باشد.
ارتباط بیت کوین با مصرف برق چیست؟
ماینر ها باید پردازش های بسیار قوی به کار بگیرن که برق بسیار زیادی مصرف میکنه و تاسیسات بیت کوین نیاز به خنک کننده هایی دارن که اونا هم برق زیادی مصرف میکنن آخرین بررسی انجام شده در مرکز Alternative finance دانشگاه کمبریج بوده که اعلام کرده در حدوده 150تراوات ساعت مصرف سالانه برق بیت کوینه در حدود کشوری با 200میلیون نفر جمعیت این مصرف رو به افزایش هم خواهد بود تا سال 2140 که ماینینگ بیت کوین به پایان میرسد و حدود 21میلیون بیت کوین که در دنیا خواهیم داشت همه آنها ماین خواهند شد مصرف برق بیت کوین روبه افزایش است اما تاثیر چندانی در آلوده کردن محیط زیست نداره و تاثیرش قابل چشم پوشی است.
سخن پایانی:
۱. بیت کوین در سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه شد، بزرگترین ارز رمزنگاری شده جهان با اعتبار بازار است.
۲. برخلاف ارز فیات، بیت کوین با استفاده از سیستم دفتر مرکزی غیرمتمرکز، معروف به بلاکچین، ایجاد، توزیع، معامله و ذخیره میشود.
۳. تاریخچه بیت کوین به عنوان ذخیره ارزش متلاطم بوده است. ارز رمزنگاری شده در سال ۲۰۱۷ تا حدود ۲۰ هزار دلار افزایش یافت، اما کمتر از یکسال بعد، با کمتر از نیمی از آن معامله شد.
۴. بیت کوین به عنوان اولین ارز مجازی برای دستیابی به محبوبیت و موفقیت گسترده، الهام بخش بسیاری از ارزهای رمزنگاری شده دیگر است.
9 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
میتونید از طریق صرافی های مجاز اقدام به خرید بکنید،
درصورت نیاز به آموزش میتونید از دوره صفر تا صد کسب درآمد از ارزهای دیجیتال استاد سعید جودی شروع کنید